**Antisztatikus és vezetőképes PVC padló: Mi a különbség?**

Az építkezés vagy felújítás során sok vásárló gyakran összekeveri az antisztatikus és vezetőképes PVC padlókat, pedig ezek között lényeges különbségek vannak. A megfelelő padló kiválasztása fontos a helyiség funkciójától és az elvárásoktól függően. Nézzük meg, mi a különbség a két típus között!


**Antisztatikus PVC padló:**

Az antisztatikus PVC padló olyan speciális padlóburkolat, amely csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést a felületen. Ez különösen fontos olyan helyiségekben, ahol elektronikus eszközök vannak jelen, mivel az elektrosztatikus feltöltődés károsíthatja azokat. Az antisztatikus padlók általában ellenállóak és könnyen tisztíthatóak, így ideálisak ipari környezetekben is.

Termék link: https://linoleum.hu/pvc-padlok/Antisztatikus-PVC-padlo



**Vezetőképes PVC padló:**

A vezetőképes PVC padló olyan burkolat, amely lehetővé teszi az elektromos áram vezetését a felületen. Ez különösen fontos olyan helyiségekben, ahol elektromos berendezések vannak jelen, és fontos a statikus elektromosság elvezetése. A vezetőképes padlók általában speciális vezető réteggel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az áram vezetését.

Termék link: https://linoleum.hu/pvc-padlok/vezetokepes-PVC-padlo

Összességében fontos megkülönböztetni az antisztatikus és vezetőképes PVC padlókat, mivel a helyes választás segíthet megelőzni a káros hatásokat és biztosítani a helyiség megfelelő működését. Ha bizonytalan vagy a megfelelő padló kiválasztásában, mindig kérj tanácsot egy szakértőtől vagy szakembertől!