MI AZ AZ ALJAZATKIEGYLÍTŐ ÉS MIÉRT FONTOS 

Az aljzatkiegyenlítő használata PVC padló alá rendkívül fontos, mivel segít a sima, egyenletes alap kialakításában.

Enged meg, hogy részletesebben bemutassam az aljzatkiegyenlítőt és a használatát.

 Az aljzatkiegyenlítő egyfajta habarcs, amelyet vízszintes felületeken, padlókon használnak az egyenetlenségek eltüntetésére. 

A PVC padló vagy bármely más padlóburkolat lefektetése előtt szükség van rá. Az aljzatkiegyenlítők olyan réteget képeznek, amely sima, nem göröngyös, nem repedezett és teljesen vízszintes. Ez lehetővé teszi a tartósabb burkolatok fektetését kevesebb ragasztóanyag felhasználásával.

Hogyan kell használni az aljzatkiegyenlítőt? 


AZ ÖNTERÜLŐ ALJZATKIEGYENLÍTŐK HASZNÁLATA PADLÓK KIEGYENLÍTÉSÉHEZ

Készítse elő az anyagokat.

Tekintse meg az adatlapot az aljzat előkészítéséhez szükséges termékelkészítési lépésekkel és eszközökkel kapcsolatos részletekért.

Az önterülő aljzatkiegyenlítő keveréséhez és felhordásához kesztyűre és védőszemüvegre, vödörre, tiszta vízre, keverőre, vékony fogakkal ellátott széles lehúzóra és tüskés hengerre van szüksége.

Védje magát.

Használat közben apró anyagrészecskék szétszóródhatnak a levegőben. Kesztyű és védőszemüveg használata ajánlatos.

Készítse elő az aljzatot.

Minden aljzatnak szilárdnak, repedésmentesnek, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. Ellenőrizze az adatlapban a szükséges szabványokat, a maximális visszamaradt nedvességet, az utólagos nedvesség behatolását megakadályozó termékeket, valamint a megfelelő alapozó használatát.

Keverje össze az önterülő aljzatkiegyenlítőt.

Keverje össze a terméket tiszta vízzel. A megfelelő keverési arányt a termék műszaki adatlapján találja. Addig keverje, amíg már nincsenek csomók, a massza homogén.

Alkalmazás.

Szükség szerinti mennyiségben öntse a kiegyenlítő masszát a felületre, és a simításhoz használja a fogas simítót. A tüskés hengerrel menjen át többször a teljes felületen, hogy kiszabadítsa a bent rekedt levegőt, eltávolítsa a buborékokat.

Szárítás.

Hagyja a terméket megszáradni az adatlapban meghatározott időnek megfelelően, mielőtt további anyagokat hordana fel, vagy burkolatot fektetne.

Elimináció/eltávolítás.

termék nem kerülhet a talajba, és nem kerülhet víz- vagy csatornahálózatba. A megszilárdult termék ipari hulladék, a nem rendeltetésszerű termék veszélyes hulladéknak minősül.