Menu
Your Cart

K 112 Vezetőképes PVC- és szőnyegburkolat ragasztó

Legnépszerűbb
K 112 Vezetőképes PVC- és szőnyegburkolat ragasztó
44899.6Ft
Nettó ár: 35354.0Ft
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: PVC ragasztó 001
  • Kiszerelés: műanyag vödörben (12 kg)
Ár kalkulátor
Kérem adja meg a m2-ert
Kalkuláció eredménye: 0 Ft

K 112 Vezetőképes PVC- és szőnyegburkolat ragasztó

A termék ára: 44,900.- Ft / 12 kilogramm

Elektromosan vezetőképes és elektrosztatikusan vezetőképes (disszipatív) PVC- és gumiburkolat MSZ EN 14041 szabvány szerinti ragasztására


KISZERELÉS műanyag vödörben.
• 12 kg


Jellemzői

  • Szerves oldószert nem tartalmaz
  • Alacsony szerves illóanyag kibocsátás
  • Vezetőképes
  • Rugalmas, felhasználásra kész
  • Székgörgő igénybevétellel szemben ellenálló


Leírás

Elektromosan vezetőképes és elektrosztatikusan vezetőképes (disszipatív) PVC- és gumiburkolat ragasztására alkalmas. Padlófűtés esetén is alkalmazható. A gumiburkolat megengedett vastagsága: tekercs esetén max 3,5 mm, lapformátum esetén max 2 mm.

A felület előkészítése

Az esztétikus burkolat elkészítéséhez feltétlenül szükség van a megfelelő Ceresit aljzatkiegyenlítő és alapozó használatára. A kiválasztott Ceresit anyagok típusa függ az aljzat szívóképességétől. Az aljzat előkészítésével kapcsolatos teendők a Ceresit aljzatkiegyenlítők műszaki adatlapjában találhatók. A PVC-burkolat MSZ EN 14041 szabvány szerinti vezetőképes fektetéséhez szigorúan be kell tartani a burkolatgyártó ide vonatkozó előírásait. A földeléshez 30 m2-enként 1 m hosszú rézszalag szükséges, melyet ragasszunk az aljzatra a Ceresit K 112 ragasztóval. Vezetőképes gumiburkolat ragasztása esetén nem ajánlott vezetőképes alapozó alkalmazása! A földelő hálózat kiépítését (rézszalag fektetése) a gumiburkolat gyártójának utasítása szerint kell elvégezni! A rendszer földelését bízzuk villamossági szakemberre.


Felhordás PVC-burkolat ragasztása:

Nedves ragasztás: Nedvszívó aljzat esetében 10–20 perc szellőzési idő elteltével a burkolatot a még nedves ragasztóágyba fektetjük, majd alaposan bedörzsöljük. Gumiburkolat ragasztása esetén nem ajánlott a vezetőképes alapozó alkalmazása. A vezetőképesség eléréséhez szigorúan be kell tartani a burkolat-gyártó ide vonatkozó előírásait. Általában rézszalag kerül minden egyes tekercs hossztengelye alá, melyeket összekötnek egy – a fal mellett körbefutó – rézszalaggal. Ezzel együtt két ellentétes sarokban kivezetést kell készíteni a biztonságos földeléshez. Maga a ragasztás a PVC-burkolat fektetésénél már ismertetett “nedves ragasztás” módszerével történjen. Tapadó ragasztás (csak PVC- burkolat esetén): Nem nedvszívó aljzat esetén (pl. PVC-re vezetőképes PVC) a ragasztót vigyük fel a megtisztított és rézszalaggal behálózott felületre. Várjuk meg a ragasztó teljes száradását (ujjpróba esetén a ragasztó nem ragadhat az ujjhoz). Ekkorra a ragasztó sárgásan- áttetszővé válik (kb. 90-120 perc). Kontakt ragasztás: Tömör aljzat esetén a ragasztót hordjuk fel az aljzatra. Simítsuk bele a burkolatot, majd néhány perc múlva húzzuk azt vissza. Ezután várjuk meg, hogy a ragasztóanyag – mindkét felületen – teljesen kiszellőzzön. Az ujjpróbánál (90–120 perc elteltével) az ujjunkhoz nem tapadhat ragasztó. Ezután ismét nyomjuk a burkolat az aljzathoz, jó erősen dörzsöljük rá, majd hengerezzük át. Így történik pl. a gumiburkolat ragasztása tömör felületre.


A szállítási feltételek, és annak díjszabásáról a szállítási információkban tájékozódhat.

A feltüntet ár egy vödörre 12 Kilogrammra vonatkozik.


Kiszerelés
Kiszerelés műanyag vödörben (12 kg)

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz