Menu
Your Cart

Ceresit DA MAX Önterülő aljzatkiegyenlítő

Ceresit DA MAX Önterülő aljzatkiegyenlítő
5549.9Ft
Nettó ár: 4370.0Ft
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: Önterülő aljzatkiegyenlítő 001
  • Kiszerelés: 25 kg / zsák
Ár kalkulátor
Kérem adja meg a m2-ert
Kalkuláció eredménye: 0 Ft

DA MAX Önterülő aljzatkiegyenlítő

A termék ára: 5550.- Ft / darab 25 kg.

2-20 mm rétegvastagságban – 1 munkamenetben

Jellemzői
  • Feszültségmentes, nem zsugorodik
  • Nedvszívó- és tömör aljzat kiegyenlítésére alkalmas
  • Nem kellően szilárd aljzatokra is
  • Padlófűtés esetén is alkalmazható
  • Kazeinmentes
Leírás

A Ceresit DA MAX beltéri aljzatkiegyenlítő lakóépületek és intézmények általánosan előforduló aljzatainak (aljzatbeton, esztrich, ragasztóval szennyezett aljzat, járólap stb.) kiegyenlítésére alkalmas max. 20 mm rétegvastagságig. Minimális szilárdsági követelmény az aljzattal szemben a járhatóság. A burkolhatóság elérése után (24 – 48 óra) a kemény, sima felületre PVC-, szőnyeg-, linóleum vagy gumiburkolat kerül. A Ceresit DA MAX önterülő aljzatkiegyenlítő különösen ajánlott szalagparketta és laminált padló alá (úsztatott fektetéssel)! Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

A felület előkészítése

Az aljzatnak tisztának, tartósan száraznak, repedéstől- valamint tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványoktól – lehetőség szerint – teljesen meg kell tisztítani. Betonaljzat és cementesztrich esetén: Az aljzat felületén lévő puha fedőréteget (cement tej) vagy a lazán tapadó cementmaradványokat csiszolással kell eltávolítani. Porelszívás után az aljzatot a megfelelő arányban hígított Ceresit R 777 diszperziós- vagy az R 766 multifunkciós alapozóval kezeljük elő a jobb tapadás érdekében. Az aljzatkiegyenlítő felhordását az alapozó teljes beszívódása után kell megkezdeni (kb. 1 óra). A gipszesztrich alapozását – az adalékszemcsékig történő lecsiszolás és porelszívás után – a vízzel 1 : 4 arányban hígított R 766 multifunkciós alapozóval végezzük el. Az alapozó száradási ideje kb. 2 óra! Tömör, nem nedvszívó aljzat esetén: Ragasztóval szennyezett aljzat vagy meglévő kerámiaburkolat stb. alapozására a vízzel 1:1 arányban hígított Ceresit R 766 multifunkciós alapozót javasoljuk. Száradási idő kb. 2 - 3 óra. Alapozás előtt feltétlenül végezzük el a felület tisztítását: ragasztóval szennyezett aljzat esetén csiszolással távolítsuk el a lazán tapadó, puha ragasztómaradványokat és a port szívjuk fel; járólap esetében intenzív alaptisztítás szükséges, megfelelő zsíroldó folyadék (pl. denaturált szesz) segítségével (utána kétszer mossuk át a tiszta felületet és hagyjuk száradni). Alapozásra kiválóan alkalmas még a Ceresit R 755 epoxi- vagy a Ceresit R 740 poliuretán alapozó is (egy réteg + homokszórás).


Felhordás

Az aljzatkiegyenlítő elkészítésekor kb. 6,5 liter hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 fordulat /perc) csomómentesre keverjük (2-3 perc). Az így kapott aljzatkiegyenlítőt 1-2 percig pihentetjük, majd ismét alaposan átkeverjük. A bekevert anyagot 20-25 percen belül fel kell használni úgy, hogy azt folyamatosan és egyenletesen az aljzatra felöntjük, majd rozsdamentes acél glettvassal a felületen szétterítjük. A Ceresit DA MAX önterülő aljzatkiegyenlítő alkalmas gépi felhordásra is. A kötés és a szilárdulás üteme (burkolhatóság) a környezeti tényezőktől erősen függ (hőmérséklet, páratartalom, vízadagolás, aljzat szívóképessége, felhordott rétegvastagság stb.). A túl gyors száradás káros következményei miatt az aljzatot a napsugárzástól és a huzattól óvni kell.

A szállítási feltételek, és annak díjszabásáról a szállítási információkban tájékozódhat.
A feltüntet ár egy zsákra (25kg)-ra vonatkozik.

Kiszerelés
Kiszerelés 25 kg / zsák

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz